www.burendag.nl

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf 13 juni 2017 kunnen de nieuwe activiteiten weer worden aangemeld en kan er financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Ontmoeting
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Beekdaelen
In Beekdaelen doen op dit moment al 6 buurten mee aan dit initiatief:
– Jabeek: Buurtontmoetingsdag, Kerkstraat 23
– Puth: Kemphanen Burendag, Bovenste Puth 58
– Amstenrade: Gezellig samenzijn seniorencomplex, De Root 19
– Nuth: Een mooie middag bezorgen, Tiendstraat 52
– Nuth: Samen wonen, werken en leven, Valkenburgerweg 67
– Hulsberg: Leven in de Brouwerij, Burg. A Campostraat 17

Douwe Egberts
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Lees eerst goed de voorwaarden voor particulieren of organisaties. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt een Burendag feestpakket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here